I_ – 31 Zarina, en rig jødisk pige fra Smyrna

Zarina, en rig jødisk pige fra Smyrna, 1874, 83×63, o, privateje. EJB skriver i “Brogede rejsebilleder”: ”Jeg har endnu ikke set en yndigere kvinde end denne min lille veninde. At beskrive hende er næppe muligt; men kom og se hendes portræt – det bedaarer alle – jeg er næsten skinsyg paa det; thi det er, som denne unge orientalske piges billede med de tætlukkede, fine læber, de mørke stjerneøjne og med tuberose i det mørke haar, paa hvilket brudesmykket er anbragt, tager luven fra alle mine andre arbejder”.

Zarina, en rig jødisk pige fra Smyrna, 1874, 83×63, o, privateje. EJB skriver i “Brogede rejsebilleder”: ”Jeg har endnu ikke set en yndigere kvinde end denne min lille veninde. At beskrive hende er næppe muligt; men kom og se hendes portræt – det bedaarer alle – jeg er næsten skinsyg paa det; thi det er, som denne unge orientalske piges billede med de tætlukkede, fine læber, de mørke stjerneøjne og med tuberose i det mørke haar, paa hvilket brudesmykket er anbragt, tager luven fra alle mine andre arbejder”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *