I_ – 40 Hyrde med får foran Parthenon

Græsk hyrde med får foran Parthenon,1870, 140×97, o, s. Vist ved “Den danske, svenske og norske kunst” på den Nordiske Industri- og Kunstudstilling i København i 1872. Kejserinde Dagmar købte kopi af billedet. Modellen ved navn Georgios var ret ustyrlig og EJB måtte bruge flere dage og mange penge for at male ham færdigt. Men hun var heldig – i Illustrated London News kunne kun læse, at Georgios, kort tid efter deltog i mord på engelske turister i Marathon. En af hans ofrer var EJB´s bekendt, Mr. Lloyd (26). ”Jeg forundres, at jeg havde mod til at være alene med fyren; havde jeg vidst, hvad jeg senere fik at vide om ham, saa havde jeg i sandhed ikke være saa tryg” (fra “Brogede rejsebilleder”). Han blev hængt for ugerningen!

Græsk hyrde med får foran Parthenon,1870, 140×97, o, s. Kejserinde Dagmar købte kopi af billedet. Modellen ved navn Georgios var ret ustyrlig og EJB måtte bruge flere dage og mange penge for at male ham færdigt. Men hun var heldig – i Illustrated London News kunne kun læse, at Georgios, kort tid efter deltog i mord på engelske turister i Marathon. En af hans ofrer var EJB´s bekendt, Mr. Lloyd (26). ”Jeg forundres, at jeg havde mod til at være alene med fyren; havde jeg vidst, hvad jeg senere fik at vide om ham, saa havde jeg i sandhed ikke være saa tryg” (fra “Brogede rejsebilleder”). Han blev hængt for ugerningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *